PUTIN ZAGRMEO U FEDERALNOJ SKUPŠTINI RUSIJE: Rakete su nam takve da možemo da napadnemo iz bilo koje tačke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN ZAGRMEO U FEDERALNOJ SKUPŠTINI RUSIJE: Rakete su nam takve da možemo da napadnemo iz bilo koje tačke!

Brzina naprednog ruskog naoružanja je takva da omogućava da se njihovi nosači razmeštaju u neutralnim vodama, odnosno nije neophodno da oni budu smešteni u blizini obala određene države, rekao je ruski predsednik.

Putin je podsetio da je, obraćajući se Federalnoj skupštini Rusije, predložio američkim partnerima da izračunaju brzinu naprednih ruskih kompleksa i njihov mogući domet.

- Ali postoji još jedan parametar, stručnjaci to treba da razumeju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nisam rekao, ali mogu ovde da vam kažem prvi put. Oni treba da vide gde će se nalaziti nosači, već sam rekao da su to morski nosači - podmornice ili brodovi. Uz takvu brzinu i domet nema potrebe da se oni postavljaju u teritorijalnim vodama, čak ni u posebnoj ekonomskoj zoni određene države, mogu da se postave u neutralnim vodama, jednostavno u okeanu -  rekao je Putin.

- To niko ne zabranjuje - da se vojni brodovi i podmornice kreću tuda - dodao je ruski predsednik.

Nema povoda za novu Karipsku krizu

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da između Rusije i SAD postoje uzajamne zamerke, ali da one nisu povod za izazivanje nove Karipske krize.

- Gledano u celini, imamo solidne kontakte na vojnoj liniji, na radnom nivou, imamo na čemu zajedno da radimo, i to rade stručnjaci - rekao je Putin tokom susreta s predstavnicima ruskih informativnih agencija i štampanih medija.

Prema njegovim rečima, Rusija i SAD su u redovnom kontaktu.

- U vezi sa Sirijom rade zajedno. Da, ima problema, oni stvaraju sve više i više tih problema, ali ima i mehanizama i instrumenata za zajednički rad na tim problemima - naveo je Putin.

- Nadam se da će oni biti iskorišćeni kako bi se u svetu ne bi stvarale nove krize poput Karipske. Za to nema nikakvih osnova - naglasio je Putin.

Ruski predsednik je negirao da je u toku žestoki sukob dva sistema, nalik onom koji je postojao tokom "Hladnog rata".

- Postoje uzajamne zamerke, različiti pristupi rešavanju raznih problema, ali to nije povod da se stvar dovodi do nekakvog sukoba na nivou Karipske krize iz 60-ih godina prošlog veka - dodao je Putin.

Rusija, prema njegovim rečima, to ne želi.

- Ako neko tamo želi to, izvolite. Ja sam danas rekao šta će biti - zaključio je ruski predsednik.

Obraćajući se Federalnoj skupštini Rusije Putin je danas rekao da će, ukoliko Vašington bude razmestio u Evropi rakete srednjeg i kratkog dometa, "to naglo zaoštriti situaciju u sferi međunarodne bezbednosti". Prema njegovim rečima, to će biti ozbiljna pretnja za Rusiju koja će biti prinuđena da odgovori simetričnim i asimetričnim merama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Putin: Rakete su nam takve da možemo da napadnemo iz bilo koje tačke

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2019

MOSKVA - Brzina naprednog ruskog naoružanja je takva da omogućava da se njihovi nosači razmeštaju u neutralnim vodama, odnosno nije neophodno da oni budu smješteni u blizini obala određene države, rekao je ruski predsjednik.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.