Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG od 5. oktobra prikuplja potpise za Vučićevu smenu

Građanski blok 381 i njegov predsednik Saša Janković najavljuju da će na 18. godišnjicu 5. oktobra početi prikupljanje potpisa za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Iako pozivaju sve da im se priključe, za sada je izvesno da nemaju potpis pojedinih lidera koji su tog dana bili na ulicama Beograda.

Izvor: N1

Sa druge strane, iz nekadašnje Miloševićeve partije poručuju "da ih se ne boje".

U holu Skupštine Srbije, skoro 18 godina kasnije, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 5. oktobar je i dalje sadašnjost - zato što je još uvek u toku izložba koju je organizovala predsednica skupštine Maja Gojković lično - sa replikama slika koje su se do tog datuma nalazile u parlamentu.

Da 5. oktobar bude bliska budućnost - želi Pokret slobodnih građana, mada dodaju da nije stvar datuma, nego promene političkog sistema.

"Petog oktobra u šest sati ćemo podsetiti na to da je moguće smeniti dikataturu, poći ulicama Beograda u jednu šetnju koja će da jednom mnogo većem broju građana otvori prostor za razmišljanje u kakvoj mi to zemlji danas živimo. Ovaj put nećemo propustiti šansu da uradimo ono što vlasti 5. oktobra nisu uradile", izjavio je Saša Janković.

Oni koji, između ostalog, predstavljaju tu vlast, ne nameravaju da podrže Jankovića potpisom - podsećaju da su to uradili na prošlim predsedničkim izborima i da "svi znaju kako se to završillo".

"Da li će ta akcija imati smisla - to pitajte organizatore. U svakom slučaju, Nova stranka ima svoj odnos prema tome. Ja 5.oktobra volim da se sećam i da pričam sa ljudima koje sam video i sa kojima sam bio na ulici tog dana", kaže Zoran Živković iz Nove stranke.

N1: Da li Saša Janković ima Vaš potpis?

"Ne", odgovorio je Živković.

Da je 5. oktobar simbol propuštenih šansi, sada kažu i u SPS-u, ali dodaju da aktuelna vlast ima istorijski dobre rezulltate, za razliku od opozicije koja, ponavljaju - nema program.

"Mi se nismo plašili ni 5. oktobra 2000. godine, a kamoli da se danas plašimo ovih ostataka i froncli DOS-a 5. oktobra 2018. godine. Oni se danas udružuju, ne da bi bili nekakva alternativa vladajućoj koaliciji, već da bi politički preživeli", kazao je Đorđe Milićević iz Socijalstičke partije Srbije.

Janković kaže i da će potpise prikupljati sve dok Vučić bude na čelu Srbije. Njegovi koalicioni partneri odgovaraju - ovo je demokratska država i to je njegovo legitimno pravo.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Peti oktobar - prošlost ili bliska budućnost?

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018

Građanski blok 381 i njegov predsednik Saša Janković najavljuju da će na 18. godišnjicu 5. oktobra početi prikupljanje potpisa za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Iako pozivaju sve da im se priključe, za sada je izvesno da nemaju potpis pojedinih lidera koji su tog dana bili na ulicama...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.