PRIGOŽIN OBEĆAO DA ĆE SRUŠITI RUSKO VOJNO RUKOVODSTVO?! Svi smo spremni da umremo, svih 25.000

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 12:03

PRIGOŽIN OBEĆAO DA ĆE SRUŠITI RUSKO VOJNO RUKOVODSTVO?! "Svi smo spremni da umremo, svih 25.000"

"Vagnerove snage spremne da umru u ustanku", rekao je u nizu poruka od jutros šef Vagner grupe.

Jevgenij Prigožin je rekao da su pripadnici njegovih snaga, koji su pokrenuli oružanu pobunu, "spremni da umru", u poruci objavljenoj u Telegramu u subotu ujutro.

U nizu audio poruka, vođa plaćeničke grupe obećao je da će srušiti rusko vojno rukovodstvo.

- Svi smo spremni da umremo. Svih 25.000, a onda još 25.000. Spremni smo da umremo za ruski narod - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PRIGOŽIN U RATU PROTIV PUTINA Kako je za samo 24 sata potpuno podivljao i pokrenuo pobunu: Od pomahnitalih poruka do TENKOVA NA ULICAMA RUSIJE

Izvor: Blic, 24.Jun.2023

Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je da će ugušiti ono što je nazvao "oružanom pobunom" nakon što je vođa pobunjenih plaćenika Jevgenij Prigožin rekao u subotu da je preuzeo kontrolu nad gradom Rostov na jugu zemlje u sklopu pokušaja da svrgne vojno rukovodstvo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.