PRESTANITE DA LAŽETE I PROVOCIRATE Snažna poruka Pekinga NATO paktu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2022, 14:42

"PRESTANITE DA LAŽETE I PROVOCIRATE" Snažna poruka Pekinga NATO paktu

Peking je pozvao NATO da prestane da širi lažne izveštaje o Kini i da se uzdrži od pokušaja pokretanja novog hladnog rata, izjavio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

- Pozivamo NATO da prestane da povlači ideološke linije, širi lažne izveštaje ili daje provokativne izjave o Kini i da prekine pokušaje pokretanja novog Hladnog rata - poručio je Vang na konferenciji za novinare, prenosi agencija TASS.

NATO za koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova rekao da je "proizvod hladnog rata i najveća svetska vojna alijansa predvođena SAD", prvobitno je bila Severnoatlantski savez, a sada je "došao do azijsko-pacifičkog regiona da pokaže svoju snagu".

- Ovi potezi su veoma opasni i svakako bi izazvali oprez i odlučno protivljenje azijsko-pacifičkih zemalja i celog sveta - dodao je kineski diplomata.

Vang je takođe ocenio da je "NATO već zabrljao u Evropi", pa bi trebalo da se uzdrži od "pokušaja da se upropasti Azija i ostatak sveta takođe".

BONUS VIDEOUkrajinski dronovi "love" ruske vojnike noću
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Peking pozvao NATO: Već ste zabrljali

Izvor: B92, 23.Jun.2022

Peking -- Peking je pozvao NATO da prestane da širi lažne izveštaje o Kini i da se uzdrži od pokušaja pokretanja novog hladnog rata..."Pozivamo NATO da prestane da povlači ideološke linije, širi lažne izveštaje ili daje provokativne izjave o Kini i da prekine pokušaje pokretanja novog hladnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.