PR: Ostavka rektora Univerziteta

Izvor: B92, 08.Feb.2014, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PR: Ostavka rektora Univerziteta

Priština -- Rektor Univerziteta u Prištini Ibrahim Gaši podneo je večeras ostavku na tu funkciju posle višednevnih protesta studenata.

Gostujući na centralnom dnevniku javnog servisa RTK Ibrahim Gaši je rekao da daje neopozivu ostavku na mesto rektora i dodao da je pismo njegove ostavke predao Upravnom Odboru Univerziteta.

Više stotina studenata protestovalo je proteklih pet dana ispred zgrade rektorata tražeći ostavku rektora Gašija zbog navodnog objavljivanja naučnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radova u fiktivnim novinama, istragu o zloupotrebama na Univerzitetu, poboljšanje infrastrukture u Studentskom centru i smanjenje uticaja vlade na Univezitet.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare grupa studenata prištinskog univerziteta najavila je da će u ponedeljak nastaviti proteste ako Gaši do tada ne podnese ostavku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovu ne preti repriza nemira u Bosni i Hercegovini

Izvor: Danas, 09.Feb.2014, 22:37

Posle prošlonedeljnih protesta studenata, rektor Univerziteta u Prištini Ibrahim Gaši tokom vikenda podneo je ostavku, a na njegovo mesto kao vršilac dužnosti imenovan je Naser Sahiti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.