Izvor: RTS, 06.Maj.2021, 14:35

POKS i DSS formirali koaliciju NADA za buduće izbore

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 udruženja i grupa građana su potpisale koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na budućim parlamentarnim izborima. Koalicija će se zvati Nacionalno - demokratska alternativa (NADA).
Konferenciji za novinare su prisustvovali i nestranačke ličnosti koje podržavaju ovaj savez stranaka i udruženja i grupa građana, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << akademik Matija Bećković, komandant odbrane Košara, pukovnik Ljubinko Đurković i pesnik Blagoje Baković.

Predsednik POKS-a Žika Gojković rekao je da formiranjem ove koalicije šire front stranaka koje smatraju da je "kraljevina na nelegalan i nedemokratski način srušena 1945. godine i da je došlo vreme da se otvori pitanje oblika vladavine u Srbiji, da li treba da bude republika ili kraljevina".
"Mi nudimo građanima nadu, kulturu dijaloga, jedinstvo oko ključnih nacionalnih pitanja, a ne svađe, sukobe, uvrede političara i stranačka prepucavanja. Veliku pažnju posvetićemo veteranima iz ratova devedesetih koji moraju imati dostojanstven život, kao i vraćanju imovine svima kojima je bespravno oteta posle Drugog svetskog rata. Tražićemo ukidanje zakona o istopolnim brakovima i da država subvencioniše domaće, a ne strane kompanije", rekao je Gojković. 
Predsednik DSS-a Miloš Jovanović rekao je da imaju i program i ideje i ljude.
"Imamo jasnu nacionalnu, a u isto vreme demokratsku politiku i kao takvi, jasna smo alternativa postojećoj vlasti. Zato smo se nazvali Nacionalno - demokratska alternativa ili skraćeno NADA", rekao je Jovanović.
"Udružili smo se oko istih ciljeva i programa i tražimo podršku građana za njih", naveo je Jovanović. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POKS i DSS formirali koaliciju NADA za buduće izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) formirali su danas koaliciju - Nacionalno demokratska alternativa (NADA) za buduće parlamentarne izbore...Sporazum o zajedničkom nastupu na izborima u okviru koalicije NADA potpisalo je i 19 udruženja i grupa građana...Na zajedničkoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.