POKS i DSS formirali koaliciju NADA za buduće izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 14:47

POKS i DSS formirali koaliciju NADA za buduće izbore

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) formirali su danas koaliciju - Nacionalno demokratska alternativa (NADA) za buduće parlamentarne izbore.

Sporazum o zajedničkom nastupu na izborima u okviru koalicije NADA potpisalo je i 19 udruženja i grupa građana.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u prostorijama POKS-a posle potpisivanja sporazuma predsednik POKS-a Žika Gojković rekao je da ta koalicija ima za cilj da ponovo postavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pitanje oblika vladavine kao jedno od najvažnijih pitanja u Srbiji i da se zalaže za kraljevinu.

"Naš put je onaj treći put, ne put onih koji su imali priliku da vode Srbiju posle 2000. godine, ne put onih koji danas vode Srbiju, već treći put. Smatram da smo jedina iskrena prava opozicija", kaže Gojković.

Predsednik DSS Miloš Jovanović naveo je da programska koalicija NADA predstavlja političku snagu koja je patriotska i nacionalna.

Među sedam tačaka programa, Jovanović je naveo jednu za njega posebno važnu, a koja se tiče zaokruživanja identiteta srpskog naroda.

"Pitanje državnog uređenja i krune treba da se otvori. Ta rasprava je neophodna kako bismo zaokružili naš identitet", rekao je Jovanović.

Gosti na konferenciji za novinare bili su akademik Matija Bećković, unuk Dragoljuba Mihailovića, Vojislav Mihailović, pesnik Blagoje Baković i komandant odbrane Košara Ljubinko Đurković.

Bećković je rekao novinarima da je došlo vreme da se obnovi kraljevina.

"Kraljevina je ukinuta Srbima. Došlo je vreme, da kad već imamo krunu na svojoj zastavi, da je imamo i na glavi", rekao je Bećković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DSS i POKS formirali NADA: Posebno im je važno pitanje krune

Izvor: B92, 06.Maj.2021

POKS i DSS formirali su danas koaliciju - Nacionalno demokratska alternativa (NADA) za buduće parlamentarne izbore...Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) formirali su danas koaliciju - Nacionalno demokratska alternativa (NADA) za buduće parlamentarne izbore...Sporazum...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.