POČELA BERBA MALINA U LOZNIČKOM KRAJU

Izvor: Kurir, 20.Jun.2010, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELA BERBA MALINA U LOZNIČKOM KRAJU

LOZNICA - U srednjem Podrinju počela je berba maline, prvenstveno u ravničarskim delovima, a naredne sedmice očekuje se da počne i u brdskim predelima, saopšteno je iz Zavoda za poljoprivredu u Loznici. Otkupna cena još nije utvrđena, a stručnjaci Zavoda procenjuju da bi zbog očekivanog manjeg roda i veće tražnje trebalo da bude veća od 170 dinara, koliko je maksimalno iznosila prošle godine.

Na početku prošlogodišnje kampanje otkupa malina je plaćana 80, potom 170 dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da bi pri kraju berbe zbog obilnih kiša, cena spala na svega 50 dinara po kilogramu. Malinjaci na tom području prostiru se na površini od 1.800 hektara poljoprivrednog zemljišta. Dosta malinjaka se, međutim, sasušilo zbog lošeg prezimljavanja i oštećenja tokom proleća, pa se očekuje umanjen rod ove voćke.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U lozničkom kraju počela berba malina

Izvor: Blic, 20.Jun.2010

U srednjem Podrinju počela je berba maline, prvenstveno u ravničarskim delovima, a naredne nedelje očekuje se da počne i u brdskim predelima, saopšteno je danas iz Zavoda za poljoprivredu u Loznici...Otkupna cena još nije utvrđena, a stručnjaci Zavoda procenjuju da bi zbog očekivanog manjeg...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.