U lozničkom kraju počela berba malina

Izvor: Blic, 20.Jun.2010, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U lozničkom kraju počela berba malina

U srednjem Podrinju počela je berba maline, prvenstveno u ravničarskim delovima, a naredne nedelje očekuje se da počne i u brdskim predelima, saopšteno je danas iz Zavoda za poljoprivredu u Loznici.

Otkupna cena još nije utvrđena, a stručnjaci Zavoda procenjuju da bi zbog očekivanog manjeg roda i veće tražnje, trebalo da bude veća od 170 dinara, koliko je maksimalno iznosila prošle godine.

Na početku prošlogodišnje kampanje otkupa malina je plaćana 80, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potom 170 dinara, da bi pri kraju berbe zbog obilnih kiša, cena spala na svega 50 dinara po kilogramu.

Malinjaci na tom području prostiru se na površini od 1.800 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Dosta malinjaka se međutim, sasušilo, zbog lošeg prezimljavanja i oštećenja tokom proleća, pa se očekuje umanjen rod ove voćke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.