Otpad dekontaminiran i vraćen kupcu

Izvor: B92, 05.Okt.2012, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpad dekontaminiran i vraćen kupcu

Niš -- Tovar aluminijumskog otpada, koji je vraćen sa granice sa Makedonijom zbog prekoračenja nivoa radijacije, dekontaminiran je i isporučen kupcu u Makedoniju.

Tovar je sa granice vraćen pre tri dana.

Vlasnik aleksinačke fime "Maksi ko" Miodrag Milovanović rekao je da su stručnjaci iz Vinče neznatnu radioaktivnost, bezopasnu po zdravlje ljudi, ustanovili na parčetu otpada od oko 100 grama, koji najverovatnije proističe od nekog mernog instrumenta.

"Dekontaminacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izvršena juče. Prilikom carinjenja, pre upućivanja za Makedoniju, Gradski zavod za zaštiti zdravlja radnika u Nišu - ustanova koja poseduje licencu za tu vrstu poslova - ustanovila je da je pošiljka bila ispravna", precizirao je Milovanović, čiji je bio transport.

Ovakvi slučajevi nisu česti, naglasio je on i dodao da se ponekad dešava da se u otpadu nađe neki predmet koji pokazuje neznatno veću radiokativnost od dozvoljenog nivoa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otpad dekontaminiran i vraćen kupcu

Izvor: Akter, 05.Okt.2012

Tovar aluminijumskog otpada, koji je vraćen sa granice sa Makedonijom zbog prekoračenja nivoa radijacije, dekontaminiran je i isporučen kupcu u Makedoniju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.