Ostavka direktora Tošibe zbog malverzacija

Izvor: Prva.rs, 21.Jul.2015, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka direktora Tošibe zbog malverzacija

Tanaku (64) će na funkciji izvršnog direktora privremeno zameniti njegov zamenik Masaši Muromači, dok će se potpredsednik kompanije Norijo Sasaki (66) takođe povući sa svoje funkcije, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.
Nezavisna komisija, angažovana na zahtev Tošibe, saopštila je juče da je ta kompanija preuveličala profit iz poslovanja za 151,8 milijardi jena (1,22 milijarde dolara) i da je praksa "naduvavanja" cifri profita pokrenuta posle finansijske krize koja je izbila >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << pre sedam godina, nakon čega su visoki menadžeri počeli da postavljaju nerealne ciljeve zarada.
Tanaka i Sasaki su početkom sedamdesetih godina prošlog veka počeli da rade za Tošibu, a Sasaki je od juna 2009. do juna 2013. godine bio predsednik kompanije, prenosi agencija Frans pres.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Rekordan treći kvartal za Epl zbog skoka prodaje ajfona

Izvor: Blic, 22.Jul.2015, 09:08

Američka tehnološka kompanija Epl (Apple) je u trećem kvartalu registrovala rekordne rezultate, pošto je rastuća tražnja za "ajfonom" uvećala profit...U kvartalu zaključno sa 27. junom, Epl je prodao 47,5 miliona ajfona, za 35 odsto više u odnosu na isti period lani, dok je prodaja "mek" komjutera...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.