Osnivač Metroa izvršio samoubistvo u 90. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2013, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivač Metroa izvršio samoubistvo u 90. godini

BERLIN -

Milijarder iz Nemačke Oto Bajshajm, osnivač trgovačkog lanca Metro, danas je u 90. godini izvršio samoubistvo.

Kompanija za odnose s javnošću Brunsvik grup (Brunswick Group) u ime Metroa je potvrdila navode medija da je Bajshajm izvršio samoubistvo.

U saopštenju se navodi da je Bajshajm imao neizlečivu bolest i da se "oprostio od života zbog beznadežnog zdravstvenog stanja".

Bajshajm je bio jedan od osnivača Metroa 1964. godine. Posedovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 10 odsto akcija te kompanije koja zapošljava 280.000 ljudi u 32 zemlje i ima tržišnu vrednost od oko 8,9 milijardi evra.

Prema nemačkim medijima, važio je za jednog od najbogatijih Nemaca s procenjenom imovinom od 4,8 milijardi evra, a nasledstvo od oko tri milijarde evra će ići dvema humanitarnim organizacijama, pošto nema direktne naslednike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubio se osnivač nemačkog "Metroa"

Izvor: B92, 18.Feb.2013

Berlin -- Osnivač nemačke trgovinske imperije "Metro AG" i jedan od najbogatijih Nemaca Oto Bajshajm izvršio je u 89. godini samoubistvo..Agencije su javile da je on izvršio samoubistvo zbog "beznadežnog zdravstvenog stanja"...Asošijeted pres prenosi da je "Brunsvik grupa" za odnose sa javnošću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.