Optužnica protiv Dulića

Izvor: RTS, 29.Okt.2012, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Dulića

Umesto optužnog predloga protiv Olivera Dulića, Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka, Tužilaštvo prekvalifikovalo to krivično delo i podiglo optužnicu, saznaje RTS. Za krivično delo za koje su optuženi predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Kako je RTS-u potvrđeno u Specijalnom sudu, protiv bivšeg ministra životne sredine Olivera Dulića, njegovog tadašnjeg zamenika Nebojše Janjića i v. d. direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka podignuta je optužnica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist u iznosu većem od 2,5 miliona dinara preduzeću "Nuba invest" u Beogradu, a na štetu budžeta Srbije.

Optužnica je podignuta, kako saznajemo, u četvrtak, a za to krivično delo predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Do promene kvalifikacije krivičnog dela, a samim tim i zamene optužnog predloga optužnicom došlo je, kako RTS saznaje, nakon dopune krivične prijave policije koja je Tužilaštvu dostavila podatke o neplaćenim dažbinama državnim i javnim preduzećima u postupku izdavanja građevinskih dozvola za postavljenje optičkih kablova.

Istovremeno, istražuju se i tokovi 5,6 miliona evra koji su, umesto u investiranje optičke mreže, završili na računima povezanih preduzeća na Kipru, Sejšelima i u Holandiji.

Kako RTS saznaje, Tužilaštvo za organizovani kriminal do danas nije dobilo podatke od slovenačkih kolega koje, po zamolnici, proveravaju poslovanje "Nuba holdinga".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protiv Dulića sad prava optužnica

Izvor: Mondo, 29.Okt.2012

Tužilaštvo prekvalifikovalo krivično delo i podiglo optužnicu protiv Olivera Dulića, Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka, pa im sada preti kazna i do 12 godina zatvora...Kako je RTS-u potvrđeno u Specijalnom sudu, protiv bivšeg ministra životne sredine Olivera Dulića, njegovog tadašnjeg zamenika...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.