Opet kamenovan Dom zdravlja u Suvom Dolu

Izvor: B92, 13.Feb.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet kamenovan Dom zdravlja u Suvom Dolu

Kosovska Mitrovica -- Ambulanta Zdravstvenog centra iz Kosovske Mitrovice koja se nalazi u mešovitom selu Suvi Do kamenovana je prošle noći.

"Ovo je treći put u poslednja tri meseca da se na meti albaskih vandala našla ambulanta u Suvom Dolu koja je od dolaska međunarodnih mirovnjaka kamenovana više desetina puta", rekao je agenciji Beta direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović.

Prema njegovim rečima, u poslednjem napada na ovu zdravstvenu ustanovu demolirana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ulazna vrata, polomljena stakla na lekarskoj ordinaciji i sestrinskoj sobi čime je onemugućeno lečenje pacijenata u srpskom delu Suvog Dola.

"Počinioci su poznati, to su Albanci, nalogodavci su albanske institucije, a cilj motivisanih etničkih napada je stvaranje etnički čiste teritorije odnosno osvajanje srpske teritorije i otežavanje života Srbima i srpskim pacijentima", rekao je Ivanović.

On je dodao da je policija izvršila uviđaj i naglasio da mu iskustvo govori da je teško da će počinioci biti otkriveni. "Apelujemo na pripadnike međunarodne zajednice koji i dalje rade jalovo i sterilno, da izvrše pritisak i pronađu počinioce ovog vandalskog čina", rekao je Ivanović.

Multietničko selo Suvi Do nalazi na pet kilometara od Kosovske Mitrovice i u njemu živi oko 50 Srba. Lekarsku pomoć svakodnevno im pružaju lekar i medicinska sestra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA ALBANSKA PROVOKACIJA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Kamenovana ambulanta u Suvom Dolu

Izvor: Kurir, 13.Feb.2018

U poslednjem u seriji napada na ovu zdravstvenu ustanovu demolirana su ulazna vrata, polomljena stakla na ordinaciji i sestrinskoj sobi čime je onemugućeno lečenje pacijenata u srpskom delu Suvog Dola

Nastavak na Kurir...

NOVO IŽIVLjAVANjE ALBANACA: Kamenovana ambulanta u Suvom Dolu

Izvor: Večernje novosti, 13.Feb.2018

Ambulanta Zdravstvenog centra iz Kosovske Mitrovice koja se nalazi u mešovitom selu Suvi Do kamenovana je prošle noći čime je ponovo onemogućeno pružanje lekarske pomoći srpskom stanovništvu u ovom selu Ambulanta Zdravstvenog centra iz Kosovske Mitrovice koja se nalazi u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.