Još jedno kamenovanje: Stradala ambulanta na KiM

Izvor: Mondo, 13.Feb.2018, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedno kamenovanje: Stradala ambulanta na KiM

Još jedan vandalski šovinistički ispad na Kosovu i Metohiji. Ambulanta u srpsko-albanskom selu Suvi, deo Zdravstvenog centra iz Kosovske Mitrovice, kamenovana je prošle noći.

Foto: MONDO, Mario Milojević

"Ovo je treći put u poslednja tri meseca da se na meti albanskih vandala našla ambulanta u Suvom Dolu koja je od dolaska međunarodnih mirovnjaka kamenovana više desetina puta", rekao je agenciji Beta direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Prema njegovim rečima, u poslednjem napada na ovu zdravstvenu ustanovu demolirana su ulazna vrata, polomljena stakla na lekarskoj ordinaciji i sestrinskoj sobi čime je onemogućeno lečenje pacijenata u srpskom delu Suvog Dola.

PONOVO: Deca kamenovala srpski autobus

"Počinioci su poznati, to su Albanci, nalogodavci su albanske institucije, a cilj motivisanih etničkih napada je stvaranje etnički čiste teritorije odnosno osvajanje srpske teritorije i otežavanje života Srbima i srpskim pacijentima", rekao je Ivanović.

On je dodao da je policija izvršila uviđaj i naglasio da mu iskustvo govori da je teško da će počinioci biti otkriveni.

"Apelujemo na pripadnike međunarodne zajednice koji i dalje rade jalovo i sterilno, da izvrše pritisak i pronađu počinioce ovog vandalskog čina", rekao je Ivanović.

Multietničko selo Suvi Do nalazi na pet kilometara od Kosovske Mitrovice i u njemu živi oko 50 Srba. Lekarsku pomoć svakodnevno im pružaju lekar i medicinska sestra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.