Omlet na španski način

Izvor: Telegraf.rs, 24.Nov.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omlet na španski način

Potrebno je:

- četiri jajeta

- dve paprike

- četiri zrela paradajza

- tikvica

- čen belog luka

- kašičica iseckanog peršunovog lista

- pola kašičice kima

- nekoliko listova bosiljka

- malo origana

- list lorbera

- komadić ljute crvene paprike

- šest kašika maslinovog ulja

- so

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Iseći sitno beli luk, tikvicu i papriku - pa propržiti na ulju. Dodati oljušten  i izgnječen paradajz i list lorbera, iseckanu ljutu papriku, kim, origano, peršun. Posoliti i u pokrivenoj posudi dinstati oko pola sata. Od svakog jajeta posebno ispržiti na ulju omlet, svaki puniti povrćem, preklopiti i ukrasiti listovima bosiljka.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.