Oliveru Ivanoviću produžen pritvor na još dva meseca

Izvor: Press, 26.Avg.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliveru Ivanoviću produžen pritvor na još dva meseca

Ivanoviću je produžen pritvor do 26. oktobra izjavila je Nikolić Solomon Tanjugu.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović danas je optužen da je na Kosovu počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom 1999. godine, za šta je zaprećena kazna od pet godina do doživotne robije.

U optužnici koju je izneo na prvom ročištu šef Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova Džonatan Ratel navodi se da je Ivanović 14. aprila 1999. godine u Severnoj Mitrovici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kao vođa srpske paravojne policijske jedinice podsticao grupu podređenih pripadnika paravojnih snaga policije da počine ratne zločine protiv civila.



I ostaloj četvorici Srba Dragoljubu Delibašiću, ocu i sinu Iliji i Nebojši Vujačiću i Neobojši Lazoviću optužnicom prete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrđeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio je da je optužnica protiv Ivanovića i ostalih Srba iskonstruisana.

Valjić je novinare podsetio da su se svi okrivljeni Srbi izjasnili da nisu krivi na današnjem prvom ročištu, zapitavši kako dručačije se mogu izjasniti kada su optužbe "potpuno lažne i iskonstruisane".

"To će se na ovom suđenju i dokazati, videli ste i da je sudija ostavila rok od 30 dana da podnesemo naše prigovore i predloge i mi ćemo to i učiniti, podnećemo prigovor protiv optužnice i tražiti da optužnica bude odbačena", rekao je Vlajić navodeći da će advokati uložiti prigovor na dokaze koje je javni tužilac predočio, te da će oni predložiti dokaze i ponuditi listu svedoka koje treba saslušati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

OBELODANJENA OPTUŽNICA: Oliver Ivanović i četvorica Srba optuženi za ratne zločine!

Izvor: Kurir, 26.Avg.2014

Ivanovića tužilaštvo tereti da je 14. aprila 1999. godine u Severnoj Mitrovici, kao vođa srpske paravojne policijske jedinice podsticao grupu podređenih pripadnika paravojnih snaga policije da počine ratne zločine protiv civila, dok Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio je da je optužnica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.