Okončana talačka kriza u Hrvatskoj

Izvor: B92, 11.Mar.2014, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončana talačka kriza u Hrvatskoj

Đurđevac -- Okončana višesatna talačka kriza u Hrvatskoj. Naoružani muškarac, koji je oteo jednu ženu u Đurđevcu, uhapšen je jutros u Zagrebu.

Index.hr navodi da je informacija da je osumnjičeni uhapšen stigla nešto posle osam časova jutros. Iz policije je potvrđeno da je osumnjičeni uhapšen u zagrebakom naselju Žitnjak i da su nad njim upotrebljena sredstva prisile. Povređenih nema, a oteta žena je u stanju šoka.

Hrvatska policija ranije je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je naoružani muškarac 46-godišni Zdravko Kenđelić, a da je oteta žena stara 39 godina.

Pljačka se dogodila oko 18.45 juče popodne od kada i počinje talačka drama. Naime, naoružani Kenđelić ušao je u "Lidl" i krao sapune, a kada je stiglo obezbeđenje počeo je na njih da puca, nakon čega je počeo da beži. U begu je uleteo automobil, pežo zlatne boje, u kom je bila 39-godišnja žena i odatle se, zajedno s njom, odvezao u nepoznatom pravcu.

U pomoć lokalnoj policiji stigli su i pripadnici Antiterorističke jedinice "Lučko", kao i pripadnici interventnih jedinica iz okolnih gradova, prenosi Index.hr i dodaje da je od jutros u potragu za ukradenim automobilom, naoružanim muškarcem i otetom ženom krenuo i helikopter.

Hrvatki mediji pišu da je osumnjičeni u Nemačkoj proveo 14 godina u zatvoru zbog dvostrukog ubistva. Prvo je navodno dobio šest godina zbog ubistva jedne osobe, a na dodatnih osam godina robije navodno je osuđen zbog ubistva cimera u zatvorskoj ćeliji. Smetalo mu je, navodno, njegovo hrkanje. Naravno, te informacije nisu potvrđene.

Međutim, Kenđelić je sebe na svojim Fejsbuk i Tviter profilima zvao "plavim čovekom", a u ponedeljak popodne je napisao: "Der blaue Planet hat entschieden ! (Plava planeta je odlučila)...if I then all....(Ako ja , onda svi.)...The blue man", prenosi Index.hr.

Samo sat vremena nakon te poruke napisao je i "Der Krieg hat begonnen!" (Rat je Počeo).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otmičar je uhapšen u Zagrebu, oteta žena je dobro!

Izvor: Cafe.ba, 11.Mar.2014

Đurđevac je od jučer navečer pod opsadom policije. 46-godišnji muškarac je oteo žensku osobu te s njom pobjegao!

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.