Ognjanovići: Pritiskali nas da novac uplatimo u Fond

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2015, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ognjanovići: Pritiskali nas da novac uplatimo u Fond

Roditelji Tijane Ognjanović, Nebojša i Jelena, naveli su da je na njih vršen pritisak da novac koji je preostao od Tijaninog lečenja uplate u Fond za lečenje dece u inostranstvu, koji je osnovao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Majka Tijane Ognjanović, Jelena, kaže da su oni odbili da novac koji je preostao uplate u novi Fond, koji je ministar Lončar osnovao, jer, kako je rekla, ni jedan fond - ni državni ni privatni, nije pomogao njenoj ćerki.

Nebojša Ognjanović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << smatra da postoji direktna veza između činjenice da su odbili da preostali novac uplate u fond i krivične prijave.

"Naravno, mi smatramo da je cela ova hajka, koja je započeta u medijima, u stvari rezultat toga da se sav taj novac uplati direktno u taj novoformirani Fond, gde su nam čak i prilikom saslušanja u Upravi kriminalističke policije u zgradi Palate Srbija, to je Služba za borbu pritv organizovanog kriminala, otvoreno rekli 'uplatite u fond' i to članovi radne grupe, mi smo se zaprepastili. To je bilo čak u prisustvu zamenika tužioca", kaže Nebojša Ognjanović.

Protiv roditelja Tijane Ognjanović podignuta je krivična prijava, zbog sumnje da su zloupotrebili novac namenjen operaciji svoje ćerke.

"Cela krivična prijava koju je MUP dostavio Tužilaštvu svela se na jednu stranu. Jedino za šta se okrivljujemo je pranje novca. Mi nikakav novac nikad nismo prali, ovaj novac ima svoje poreklo", objašnjava Nebojša.

Na pitanje zašto je novac, koji je za lečenje sakupljan u inostranstvu, prebačen na račun Jelene Ognjanović u Americi, ona odgovara da su u Americi morali da imaju gotovinu sa sobom, jer je mnogo lakše kada se sve plaća karticom.

"Sve što smo skupljali za Tijanu i njeno lečenje, skupljali smo na jednom računu, deviznom i dinarskom u Komercijalnoj banci, koji su se vodili na Tijanino ime. Ne postoji ni jedan račun više na kome smo mi skupljali novac", kaže ona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ognjanovići: Mogu da nas pritiskaju koliko hoće, novac neće otići u državni Fond!

Izvor: Blic, 03.Feb.2015

Nebojša i Jelena Ognjanović, koji su optuženi da su sakrili na dva računa 118.414 dolara koje je dijaspora prikupila za lečenje njihove pokojne ćerke Tijane, večeras su u emisiji Presing na televiziji N1 odbacili sve optužbe i tvrde da poseduju sve papire koji su dokaz njihove nevinosti. Oni...

Nastavak na Blic...

Ognjanovići ne daju novac Fondu koji nije pomogao Tijani

Izvor: Radio 021, 03.Feb.2015

Roditelji Tijane Ognjanović naveli su da je na njih vršen pritisak da uplate novac koji je ostao od Tijaninog lečenja u Fond za lečenje dece u inostranstvu, koji je osnovao ministar zdravlja Zlatibor Lončar...Jelena i Nebojša Ognjanović izjavili su da nisu želeli da uplate novac u državni i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.