Odgovori Ministarstva odbrane suprotni cinjenicama

Izvor: Beta, 13.Feb.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovori Ministarstva odbrane suprotni cinjenicama

BEOGRAD, 13. februara 2015. (Beta) - Zaštitnik gradjana Saša Janković izjavio je u petak da su mu iz Ministarstva odbrane dostavljeni odgovori na pitanja, a ne dokumenta, te da je sadržina odgovora potpuno suprotna svim dokumentima Ministarstva unutrašnjih poslova i činjenicama.

"Sadržina odgovora (u vezi sa incidentom tokom prošlogodišnje Parade ponosa) potpuno je suprotna svim dokumentima Ministarstva unutrasnjih poslova i suprotna i notornim činjenicama, onima koje svi gradjani >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << znaju. To je praktično podsmevanje istini", kazao je Janković za televiziju B92.

On je ocenio i da je zabrinjavajuća izjava ministra odbrane Bratislava Gašića da žandarmi nisu imali zadatak da sprečavaju prolazak gradjana tokom Parade ponosa, te dodao da svi planovi angažovanja MUP-a i svi koji su prošli tuda znaju da su žandarmi bili tu i sprečavali prolaz do štićene zone.

Prema njegovim rečima, kada je zatražio dokumenta upućen je na Tužilaštvo, iako nijedan propis Srbije to ne predvidja.

Ombudsman Saša Jankovića pozvao je ranije ministra odbrane Bratislava Gašića da bez odlaganja dostavi sve podatke značajne za kontrolu Ministarstva u vezi sa incidentom na Paradi ponosa, u kojem su učestvovali pripadnici Žandarmerije, Vojne policije i brat premijera Srbije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.