Izvor: Blic, 30.Avg.2008, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaške juniorke Srbije prvakinje Balkana

Reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Balkana za odbojkašice pošto je večeras u finalnoj utakmici u Tuzli pobedila selekciju Bugarske sa 3:0 (25:16, 26:24, 25:20) posle 81 minuta igre.

Za najbolju igračicu prvenstva (MVP) proglašena je naša reprezentativka Tijana Malešević, Marija Pucarević je najbolji tehničar, a Nina Rosić najbolji libero.

Juniorke Srbije su superiorno, bez izgubljenog seta, završile takmičenje u Tuzli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osvojile zlatnu medalju i tri individualne nagrade.

"Izuzetno sam zadovoljan, jer su devojke pokazale maksimalnu ozbiljnost tokom svih utakmica u Tuzli, pa tako i u finalu. Ispunili smo program rada, onako kako smo zamislili, uz izvanredne uslove koje smo imali, kako u Bečeju, tako i u Tuzli. Mislim da smo spremni za šampionat Evrope, ali nastavićemo sa radom u Obrenovcu do polaska u Peruđu", izjavio je selektor srpskih juniorki Zoran Kovačić.

U utakmici za treće mesto Bosna i Hercegovina je pobedila Moldaviju sa 3:0 (25:15, 25:17, 25:11)

Ovim uspehom Srbija je pokazala da je u juniorskoj konkurenciji dominantna na Balkanu, pošto su i juniori u Turskoj takođe osvojili zlatnu medalju.

U kadetskoj konkurenciji Srbija je osvojila zlato (kadeti u Kazanlaku) i srebro (kadetkinje u Portariji). Srbija je jedina zemlja čije su četiri reprezentacije igrale u finalima šampionata Balkana u 2008. godini.

Srbija – Bugarska 3:0 (25:16, 26:24, 25:20)

Dvorana: Mejdan u Tuzli. Gledalaca: 200. Sudije: Micevski (Makedonija) i Lozanović (BiH).

Srbija: Malešević (13), Pucarević, Lazarević (5), Rosić, Šiljković (12), Helić (1), Marković, Bjelica, Ninković (15), Pantović, Rašić (2), Milosavljević (2).

Bugarska: Kolčagova, Bogdanova (3), V. Nikolova, Rabadžijeva (7), C. Nikolova (1), Zaprjanova, LJ. Vasileva, Cvetanova (14), D. Nikolova (4), Ruseva (5), E. Vasileva (12), E. Nikolova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Juniorke Srbije prve na Balkanu

Izvor: B92, 30.Avg.2008

Reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Balkana za odbojkašice...Srbija je u finalnoj utakmici u Tuzli pobedila selekciju Bugarske sa 3:0 (25:16, 26:24, 25:20) posle 81 minuta igre. Za najbolju igračicu prvenstva (MVP) proglašena je naša reprezentativka Tijana Malešević,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.