Odbojkašima zabranjen ulazak na Kosovo

Izvor: Mondo, 25.Nov.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašima zabranjen ulazak na Kosovo

Odbojkaški tim iz Loznice koji je trebalo da odigra danas utakmicu u Kosovskoj Mitrovici zaustavljen je na Jarinju, a izlazak sa Kosova na Merdaru onemogućen je predstavnicima Doma kulture iz Gračanice.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predstavnici Doma kulture iz Gračanice su se uputili na izložbu mladih slikara u Novi Sad.

"Kao što smo i očekivali, divljački pritisci na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbe na Kosovu i Metohiji se nastavljaju sa namerom da naš narod bude zatvoren u geto i primoran na napuštanje svojih ognjišta, a Priština se više i ne trudi da prikrije fašističku prirodu svojih 'mera' ", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju je poručeno da Priština neće moći da zaustavi život srpskog naroda na Kosovu i da će Srbi, uz podršku svoje države Srbije, pronalaziti načine da zaobiđu i prevaziđu njihove anticivilizacijske barijere.

"Ekstremisti iz Prištine mogu da pokušaju da našem narodu uskrate hleb, mleko, lekove i sve ostalo što mu je potrebno za život, mogu da naše ljude opašu i bodljikavim žicama, ali Srbe i njihovu volju za život i opstanak na Kosovu i Metohiji niko neće moći da uguši i pokoleba", ističu iz kancelarije.

Kako se navodi, srpski narod na Kosovu će se "odlučno, nepokolebljivo i istrajno getoizaciji suprotstaviti mirnim, nenasilnim, gandijevskim metodama".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Jarinje,   Merdare

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Predstavnici gračaničkog doma kulture bez objašnjenja vraćeni sa Merdara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2018, 16:44

Živojin Rakočević, direktor Doma kulture u Gračanici, čijim je predstavnicima u nedelju bio onemogućen izlazak sa Kosova na administrativnom prelazu Merdare, kaže da nema razumnog objašnjenja za to zaustavljanje...Posle višečasovnog čekanja na prelazu Merdare, predstavnici Doma kulture Gračanica,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.