Odalović: Problem nestalih pritiska region

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović: Problem nestalih pritiska region

Nerešena sudbina oko 10.600 nestalih osoba tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije je nešto što opterećuje i utiče na odnose i sveukupnu situaciju u regionu, izjavio je danas predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović.

Danas je predstavljena knjiga "25 godina nestala lica proces koji traje", a koja za cilj ima da se sačuva uspomena na one za kojima njihovi najbliži i dalje tragaju.

U izjavi za FoNet, Odalović je naveo da je broj nestalih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lica bio oko 38.000 i da to što je rešeno oko 70 odsto takvih slučajeva nije zadovoljavajuće.

On ja apelovao na sve koji imaju bilo kakve informacije, da ih podele.

Pozvao je na otvaranje svih arhiva, razmenu dokumenata i međusobnu saradnju institucija koje se bave ovom problematikom.

Istakao je da ovu problematiku treba posmatrati sa humanitarnog aspekta, a ne kroz statistiku.

Poručio je da će Srbija nastaviti da ozbiljno tretira ovu tematiku, ali je istakao da je neophodna regionalna saradnja.

Promociji knjige i obeležavanju 25 godina rada Komisije za nestala lica prisustvovali su i predstavnici verskih zajednica, kao i međunarodnih i domaćih organizacija koje se bave problematikom nestalih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predstavljena knjiga o nestalima u ratu u Jugoslaviji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2019

Komisija za nestala lica predstavila je danas knjigu o nestalim licima tokom rata na prostorima Jugoslavije, a koja nosi naziv "25 godina, nestala lica, proces koji traje" i na taj način obeležila 25 godina rada...Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović rekao je da je ovo najteža problematika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.