Obustavljen saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

Izvor: S media, 11.Feb.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljen saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

Železnice Srbije odlučile su da se danas obustavi železnički saobraćaj iz Srbije za Crnu Goru zbog velikih snežnih nanosa na delu barske pruge kroz Srbiju, ali i zbog vremenskih neprilika u Crnoj Gori.

Procena je da će obustava železničkog saobraćaja izmedju Srbije i Crne Gore trajati oko 24 sata.

U Železnicama Srbije navode da to znači da večeras iz Beograda za Bar neće saobraćati voz sa polaskom u 20.10 sati.

Planirano >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je da prvi polazak voza iz Beograda za Bar bude sutra u 20.10 sati, a dalje funkcionisanje železničkog saobraćaja ka Crnoj Gori zavisiće od aktuelne vremenske situacije.

Već 22 žrtve zime, oko 50 hiljada ljudi zavejano

Priboj: U toku spasavanje dve trudnice iz zavejanih kuća

Kragujevac: Najveći problem neprohodni putevi

Kako je precizirano, odluka o obustavi saobraćaja doneta je zbog velike snežne lavine na delu barske pruge kroz Srbiju, izmedju stanica Brodarevo i Vrbnica.

Prvu veliku sneznu lavinu koja je na prugu pala jutros oko 5.00 sati mobilne ekipe srpskih železnica su očistile, ali se jutros oko 9.30 sati, na istu ovu deonicu obrušilo oko 400 kubnih metara snežnog nanosa, u dužini od oko 50 metara. Visina snega na tom mestu je sve do kontaktne mreže iznad pruge.

Zbog visine snežnog nanosa, blizine kontaktne mreže sa strujom, ali i opasnosti od novih sneznih odrona na ovoj deonici, čišćenje pruge izuzetno se teško odvija.

Iz Železnica Srbije navode da se zbog tih snežnih nanosa, u železničkoj stanici Prijepolje jutros od 5.00 sati čeka voz koji je sinoć u 20.10 sati krenuo iz Beograda za Bar. U vozu je oko 200 putnika.

Zato je doneta odluka da se taj voz vrati za Beograd, s obzirom da ne postoji mogućnost da se putnici ni železnicom, ni drumom prevezu do Bara, a bice im vraćen novac za vozne karte.

Prema informacijama iz Železnica Crne Gore, i na njihovoj teritoriji barske pruge, u mestu Lutovo je došlo do snežnog odrona, zbog čega voz koji je jutros u 9.00 sati krenuo iz Bara za Beograd, stoji u železničkoj stanici Podgorica.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.