Objavljeni dobitnici Nobela za medicinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2019, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeni dobitnici Nobela za medicinu

Naučnici Vilijam Kelin, Piter Retklif i Greg Semenca osvojili su Nobelovu nagradu za medicinu za 2019. za otkriće "kako ćelije osećaju i prilagođavaju se dostupnosti kiseonika", saopšteno je u Stokholmu.

"Ovogodišnji dobitnici Nobelove nagrade otkrili su mehanizam jednog od najvažnijih životnih adaptivnih procesa", saopštio je Nobelov komitet.

Nagrada donosi i devet miliona švedskih kruna (913.000 dolara), prenosi Rojters.

Medicina je prva oblast >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za koju se dodeljuje Nobelova nagrada, a slede fizika i hemija.

Lauerati za nagradu za književnost, koja će ove godine biti doneta i za ovu i za prošlu godinu, biće objavljeni u četvrtak, a za mir biće saopšten u petak u Oslu.

Nagrade za dostignuća u nauci, književnosti i za mir dodeljuju se od 1901. godine na osnovu testamenta pronalazača dinamita i biznismena Alfreda Nobela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOBELOVA NAGRADA ZA OTKRIĆE U BORBI PROTIV RAKA: Tim naučnika otkrio kako se ćelije ponašaju u odnosu na dostupnost kiseonika!

Izvor: Kurir, 07.Okt.2019

Naučnici Vilijam Kelin, ser Piter Retklif i Greg Semenza dobitnici su ovogodišnje Nobelove nagrade iz oblasti medicine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.