Objavljen snimak zadržavanja britanskog tankera VIDEO

Izvor: B92, 20.Jul.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen snimak zadržavanja britanskog tankera VIDEO

Iranska državna agencija Tasnim objavila je video zadržavanja britanskog tankera „Stena impero“. Na snimku se vidi brod usidren na otvorenom moru.

U petak je tanker koji plovi pod zastavom Velike Britanije u Ormuskom moreuzu zarobio Korpus čuvara Islamske revolucije u Iranu nakon što je on navodno prekršio međunarodna pravila. Velika Britanija je osudila taj potez, nazvavši ga „neprihvatljivim“.

Napad je došao usred britansko-iranskih tenzija koje su eskalirale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što je Velika Britanija zauzela iranski supertanker blizu Gibraltara.

Agencija Fars ranije se saopštila da je svih 23 člana posade zadržanog tankera sada nalazi u luci Bandar Abas i da će ostati na brodu do kraja istrage.

Iranske snage takođe su zadržale i brod „Mesdar“ koji plovi pod zastavom Liberije, ali je on kasnije pušten.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IRAN OBJAVIO SNIMAK BRITANSKOG TANKERA: Brod je usidren na otvorenom moru, čeka se rasplet incidenta u Ormuskom moreuzu (VIDEO)

Izvor: Kurir, 20.Jul.2019

Iranska državna agencija Tasnim objavila je video-snimak na kome je zabeleženo zadržavanje britanskog tankera "Stena impero" u Ormuskom moreuzu. Na video-snimku se jasno vidi brod usidren na otvorenom moru.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.