Obijena Banka dobročinstva, uhapšen dečak (12)

Izvor: B92, 15.Mar.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obijena Banka dobročinstva, uhapšen dečak (12)

Noćas je obijena Banka dobročinstva u Nišu u kojoj poznata humanitarka Marina Adamović skuplja novac za bolesnu decu.

Policija je privela dvanaestogodišnjeg dečaka pošto je utvrđeno da je on obio i opljačkao "Banku dobročinstva".

Sa uvek istim motivom, da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, i jutros je stigla u svoju Banku dobročinstva. Tamo ju je, međutim, sačekalo neprijatno iznenađenje - prazne kasice za prikupljanje novca i obijena vrata. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Malo sam se iznenadila kad sam videla da nema nijedne novčanice, ni deset dinara, kad sam došla sa druge strane, kad sam videla šta je sa vratima - strašno, jeza, muka", priča Marina Adamović.

- Koliko su odneli, koliko obično bude?

"Nekad manje 200, 300, 400, nekada više - par hiljada. Verovatno više, čim su se rešili na tako nešto", dodala je ona.

Iako i sama teško bolesna i nepokretna, godinama skuplja novac za bolesnu decu. Trenutno za dva dečaka Davida i Andriju. Ne može da veruje da je neko stao na put njihovom ozdravljenju.

"Da neko padne tako nisko da uzme deci kojima život zavisi od ovih para to je nešto najjadnije", dodaje Marina.

Počela je pre pet godina. Bez obzira na vremenske prilike, svakoga dana bila je ovde, u centru Niša. Od decembra, zahvaljujući donatorima, ima i krov nad glavom. Dok može, kaže, neće odustati od svoje humane misije u nadi da se ovaj sramni čin neće ponoviti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dvanaestogodišnji dječak uhapšen zbog pljačke Banke dobročinstva

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2017

NIŠ - U noći s utorka na srijedu obijena je Banka dobročinstva u Nišu u kojoj poznata humanitarka Marina Adamović skuplja novac za bolesnu djecu...Policija je privela dvanaestogodišnjeg dječaka pošto je utvrđeno da je on obio i opljačkao "Banku dobročinstva"..."Malo sam se iznenadila kad sam...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.