Obama: Svi dokazi o nesreći da ostanu u Ukrajini

Izvor: Blic, 18.Jul.2014, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Svi dokazi o nesreći da ostanu u Ukrajini

Američki predsednik Barak Obama istakao je danas u telefonskom razgovoru sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i malezijskim premijerom Nadžibom Razakom da svi dokazi u vezi sa padom putničkog aviona "Malezija erlajnsa" nad istočnom Ukrajinom, gde kontrolu drže proruske snage, treba da ostanu u Ukrajini kako bi ih pregledali istražni organi, preneo je Rojters.

Obama i Porošenko su naglasili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svi dokazi sa mesta nesreće moraju da ostanu gde su i nađeni, na teritoriji Ukrajine, dok međunarodni istražni organi ne okončaju istragu svih aspekata tragedije, saopštila je Bela kuća.

"Predsednik Porošenko je pozdravio pomoć međunarodnih istražnih organa koji će obezbediti da istraga mesta nesreće bude detaljna i transparentna, a predsednik Obama ga je uverio da će američki stručnjaci odmah pružiti svu moguću pomoć ukrajinskim vlastima", navodi se u saopštenju.

U avionu "Malezija erlajnsa" koji je danas pao nad istočnom Ukrajinom se nalazilo ukupno 298 ljudi, od kojih su 154 bili državljani Holandije, izjavio je danas potpredsednik "Malezija erlajnsa" Huib Gorter.

Pročitajte još: Kako je mladi bračni par sa bebom izbegao ulazak u oboreni malezijski avion Ukrajina: Ovo je dokaz da su Rusi krivi za obaranje aviona MH 17 Pogledajte kretanje MH 17 koji je oboren na rusko-ukrajinskoj granici Ovako izgleda nebo iznad Ukrajine nakon obaranja malezijskog aviona Ruski izvori: Putinov let bio na liniji oborenog aviona 37 minuta kasnije MH 17 oboren tačno u dan na 17 godina od svog prvog leta! Ovo je snimak pada malezijskog aviona u Ukrajini Zastrašujući snimak: Delovi oborenog malezijskog aviona padaju s neba Dopisnik Rojtersa: Izgoreli ostaci, tela rasuta po tlu nakon obaranja aviona u Ukrajini Malezijski "boing 777" oboren raketom na granici Ukrajine i Rusije, 298 mrtvih, od čega 80 dece

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.