OLUJA - RAZVALJENO VALJEVO

Izvor: Kurir, 20.Jun.2010, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLUJA - RAZVALJENO VALJEVO

Grad, nošen olujnim vetrom, padao je 20 minuta! Ulice, bašte, malinjaci i pšenična polja izgledali su kao usred zime

VALJEVO - Za tri dana, dve katastrofe!

Ovo je u najkraćem izveštaj o posledicama snažnog nevremena, koje je juče, po drugi put za tri dana, zahvatilo Valjevo.

Grad, nošen olujnim vetrom, padao je 20 minuta! Ulice Valjeva, pšenična polja, bašte i malinjaci izgledali su kao usred zime, jer je debljina grada dostigla nekoliko centimetara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Obilne padavine zaustavile su saobraćaj na ulicama ovog grada, a visina vode dostigla je i do pola metra. U nevremenu su polupani crepovi na kućama, oštećeni su automobili, a voda je poplavila podrume.

Do zaključenja prvog izdanja Kurira centralne gradske ulice još uvek su bile pod vodom, jer slivnici nisu mogli da prihvate veliku količinu padavina.

Na desetine kuća je poplavljeno, a u jučerašnjem nevremenu pala su 22 litra vode po kvadratnom metru.

U Centru za obaveštavanje su kazali da su čuli kako su zalihe protivgradnih raketa uglavnom potrošene.

- Pucali su sa stanica u gotovo svim selima, uspeli su da razbiju gradonosni oblak kod Ljubovije, a ostalo im je raketa još na području opštine Mionice - rečeno je agenciji Beta u tom centru.

Radarski centar na Blizonjskom visu koordinira više od 200 stanica protivgradne odbrane na području 14 opština Kolubarskog i Mačvanskog okruga i Obrenovca.

Većina stanica je bez raketa tri dana zbog sličnog nevremena na potezu od Valjeva do Lajkovca, niz dolinu reke Kolubare, a popunjavanje novim raketama počelo je 24 sata nakon toga.

Zoran Vulović

Odsečeni

Zbog nevremena koje je Valjevo zadesilo oko 13 sati, isključeni su repetitori televizije i mobilne telefonije mreža VIP i Telekom.

- Prokisla je naša zgrada na Pećini, preventivno smo isključili struju, zbog čega trenutno nema signala nacionalnih TV mreža i mobilne telefonije za korisnike operatora VIP i Telekom - rekao je agenciji Beta urednik valjevskog TV dopisništva Radovan Lazarević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.