OD DANAS NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Putin potpisom ozvaničio ISTORIJSKU PROMENU ustava

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 17:59

OD DANAS NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Putin potpisom ozvaničio ISTORIJSKU PROMENU ustava

Zbog epidemiološke situacije glasanje trajalo nedelju dana

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o unošenju amandmana u ustav zemlje.

Glasanje za izmene ustava Ruske Federacije bilo je zakazano za 22. april, ali je zbog epidemije virusa korona odloženo. Kasnije je predsednik Rusije Vladimir Putin odredio novi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << datum za glasanje - 1. jul. Međutim, zbog epidemiološke situacije u zemlji i bezbednosti građana Rusije, za izmene ustava se moglo glasati od 25. juna do 1. jula.

Nakon prebrojavanja 100 glasačkih listića (izlaznost 67,97 odsto) zakon je podržalo 77,92 odsto izašlih birača dok je protiv bilo 21,27 odsto.

Predsednik Rusije je u januaru 2020. godine predložio niz izmena u osnovni zakon zemlje koji će ovaj dokument učiniti usklađenijim sa savremenim potrebama. Posle rasprave radne grupe o izmenama Državna duma Rusije je 11. marta usvojila predlog zakona koji je dao Putin. Istog dana predlog je odobrio Savet federacije. Nakon toga ruski predsednik potpisao je ukaz kojim se nalaže da glasanje o izmenama Ustava bude 22. aprila, ali je ovaj datum kasnije odložen zbog pandemije virusa korona.

Aktuelni Ustav usvojen je 1993. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Narod je glavni garant stabilnosti u zemlji

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2020

Glavni garant stabilnosti u Ruskoj Federaciji je narod. Unutrašnje raspoloženje građana je važno za stvaranje uslova za progresivni razvoj zemlje, rekao je predsednik Vladimir Putin. Tokom sastanka sa radnom grupom za pripremu izmena Ustava Ruske Federacije, poslanik Državne dume Valentina Terješkova...

Nastavak na Vostok.rs...

Izmene Ustava Ruske Federacije stupile na snagu

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2020, 10:57

Tekst ruskog Ustava, sa izmenama i dopunama, objavljen je danas na internet portalu za pravnih informacije. Izmene Ustava usvojene su glasanjem širom zemlje 1. jula. Izlaznost je bila 67,97%. Izmene je podržalo 77,92% birača, a protiv je bilo 21,27%. . Puti potpisao zakon o izmenama Ustavahttps://t.co/2qx38ILg2n. —...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.