Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari RTS-a pozivaju Etički komitet RRA da se izjasni

BEOGRAD - Grupa novinara RTS-a danas je, u ime kolega iz te medijske kuće, pozvala predsednika Etičkog komiteta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) i člana Upravnog odbora RTS-a Jovana Babića da se izjasni o javnom pozivu RRA za kandidovanje novih članove Upravnog odbora RTS-a.

U pismu novinari Nenad LJ. Stefanović, Nataša Jeremić, Olivera Kovačević, Olivera Jovićević, Nataša Miljković i Zoran Stanojević, od Babića i Etičkog komiteta RRA traži se da se izjasne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i obaveste srpsko javno mnjenje "ko je iz Saveta RRA, bez zakonom predviđene procedure, ili održanog sastanka Saveta, raspisao "javni poziv" i da li je tačno da je "taj nezakoniti akt" potpisao Babićev nekadašnji student Nenad Cekić.

Novinari RTS-a postavljaju pitanje i zašto predsednik Saveta RRA (Nenad) Cekić "ni deseti dan po izbijanju afere, ne zakazuje sednicu Saveta i pored činjenice da više članova tog tela zahteva hitno zasedanje".

Oni su pozvali Babića da kaže i da li Etički komitet smatra da odgovorni za falsifikate i blokadu Saveta RRA mogu i dalje da obavljaju tu važnu i odgovornu društvenu funkciju i ko je odgovoran "što je Savet RRA označen kao privatna institucija dvojice ili više članova RRA, čime je naneta nenadoknadiva šteta integritetu svih članova tog tela".

U pismu novinara RTS-a navodi se i da je, prema oceni nekadašnjeg sudije Ustavnog suda Srbije prof. dr Zorana Ivoševića, "falsifikovani 'javni poziv' RRA radi prikupljanja kandidata za članove Upravnog odbora RTS-a - mada postojećem Upravnom odboru mandat traje još tri godine - krši ustavno pravo članova Upravnog odbora da obavljaju posao za koji su izabrani".

Time je, kako se navodi, naneta i ogromna šteta medijskom javnom servisu Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.