Mete telefonskih pretnji u RRA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mete telefonskih pretnji u RRA

BEOGRAD - Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) upućene su tokom vikenda ozbiljne pretnje, u kojima je zamenik predsednika Saveta RRA Aleksandar Vasića imenovan kao meta napada, saopšteno je danas iz agencije.

U saopštenju se navodi da su članovi Saveta RRA oštro osudili ove telefonske pretnje koje su nepravedno upućene na ime zamenika predsednika Saveta "u vreme medijske kampanje čelnika RTS-a protiv predsednika Saveta Nenada Cekića i potpredsednika Vasića".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
O slučaju je obaveštena policija i pojačane su druge mere bezbednosti u agenciji, a članovi Saveta RRA insistiraju na brzoj akciji nadležnih organa kako bi se utvrdile činjenice i pronašli odgovorni za upućivanje pretnji članovima tog tela.

"Agencija neće dozvoliti da se ovakvim pretnjama ometa rad Saveta i da se meša u nezavisnost rada i delokrug delegiranih poslova prema Zakonu o radiodifuziji", kaže se u saopštenju.

Vasić je, povodom pretnji njemu i Agenciji, Tanjugu izjavio "da telefonske pretnje upućuju bolesni ljudi, ali je u ovom slučaju to i pritisak na nezavisnost regulatornog tela".

On je izrazio uverenje da će država naći načina da zaštiti sve članove Saveta RRA, pa i njega, kako bi Savet uspešno obavljao posao koji mu je poveren. "Slične pretnje su stizale i u vreme slučaja televizije braće Karić. Pretpostavljam da pretnje i sada stižu iz tog miljea", dodao je Vasić.

RRA je 3. jula, pozivajući se na član 87. Zakona o radiodifuziji, objavila u štampi javni poziv, koji je potpisao Cekić, za izbor novog Upravnog odbora RTS-a.

To je izazvalo oštro reagovanje Javnog servisa Srbije, a predsednik Upravnog odbora RTS-a Nikša Stipčević je podneo Vrhovnom sudu tužbu protiv RRA radi poništavanja javnog poziva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.