Novi vlasnik Železare do januara

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2014, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vlasnik Železare do januara

Izvršni direktor Železare Smederevo Bojan Bojković kazao je da bi novi vlasnik fabrike trebalo da bude poznat početkom naredne godine.

- Ja se nadam da ćemo za Božić imati jako lepe vesti za Smederevo i celu Srbiju - kazao je Bojković gostujući na RTS-u.

On je podsetio da je bitno da firma koja se javlja na poziv bude ozbiljna i dodao da je prvi uslov da se zadrže svi zaposleni i naveo da se pored kompanije Esmark, o kojoj se najviše govori u javnosti, javljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i druge firme. Bojković je kazao da očekuje da u narednih pet godina kupac Železare uloži samo u investicije, kakve su ulaganje u visoke peći, oko 80 miliona dolara.

Bojković je kazao da sada cela Železara radi sa 30 odsto kapacititeta i da je obrt kompanije 320 do 340 miliona dolara, a da bi obrt kada bi se radilo s punim kapacitetom (kada bi radile obe visoke peći) bio oko 1,4 milijarde dolara. On je kazao da je trenutni dug Železare oko 380 miliona dolara, da su od toga 260 miliona dugovi prema bankama, a 120 miliona prema dobavljačima. - Ono što je dobro jeste da je najveći dug, dug prema državi.Odnosno država duguje državi - kazao je Bojković.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.