Novi vlasnik Železare do januara?

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Nov.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vlasnik Železare do januara?

BEOGRAD - Izvršni direktor Železare "Smederevo" Bojan Bojković najavljuje da bi novi vlasnik fabrike trebalo da bude poznat početkom naredne godine.

Bojan Bojković je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da se nadam da će "za Božić imati jako lepe vesti za Smederevo i celu Srbiju".

Podsetio je da je bitno da firma koja se javlja na poziv bude ozbiljna i dodao da je prvi uslov da se zadrže svi zaposleni.

Pored kompanije "Esmark", >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << o kojoj se najviše govori u javnosti, javljaju se i druge firme, napominje Bojković.

Bojković očekuje da u narednih pet godina kupac Železare samo u investicije, kakve su ulaganje u visoke peći, uloži oko 80 miliona dolara.

Cela Železara sada radi sa 30 odsto kapacititeta, a da je obrt kompanije je 320 do 340 miliona dolara, kaže Bojović i ističe da bi obrt kada bi se radilo s punim kapacitetom (kada bi radile obe visoke peći) bio oko 1,4 milijarde dolara.

Trenutni dug Železare je, kaže, oko 380 miliona dolara. Od toga su 260 miliona dugovi prema bankama, a 120 miliona prema dobavljačima.

"Ono što je dobro jeste da je najveći dug, dug prema državi. Odnosno država duguje državi", naglasio je Bojković.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi vlasnik “Železare” od Nove godine?

Izvor: B&F Online, 03.Nov.2014

Izvršni direktor “Železare Smederevo” Bojan Bojković najavljuje da bi novi vlasnik fabrike trebalo da bude poznat početkom naredne godine.   Bojan Bojković je izjavio za RTS da se nada da će “za Božić imati jako lepe vesti za Smederevo i celu Srbiju”. “Osim kompanije “Esmark”,...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.