Novi penzioni sistem do sredine 2010. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2009, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi penzioni sistem do sredine 2010. godine

BEOGRAD - Srbija će do sredine 2010. godine dobiti novi penzioni sistem, koji će biti usklađen sa evropskim standardima i istovremeno uvažavati specifičnosti zemlje, najavljuju iz Kabineta potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića.

Isti izvor navodi da će predlog reformi biti pripremljen do 30. decembra sa svim ekonomskim parametrima, koji će biti ugrađeni u budžet za 2010. godinu, pri čemu novi penzioni sistem mora biti ekonomski održiv, prenose beogradski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U predlogu reformi biće obuhvaćeni uslovi za porodične i invalidske penzije, pravila za sticanje penzija uz beneficirani radni staž do takozvanih nacionalnih penzija, ističu u Kabinetu Krkobabića. Kada Vlada Srbije bude usvojila taj zakonski predlog o tome će se izjasniti Skupština Srbije.

Beogradski mediji prenose da će konačan dogovor Vlade Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom o stend-baj aranžmanu zavisiti od spremnosti Srbije da reformiše penzioni sistem.

Isti izvor navodi da će tokom vikenda biti nastavljeni pregovori o pravcu penzione reforme, te da bi do četvrtka, do kada je Misija MMF u Beogradu, trebalo da bude postignut dogovor i o ovome.

Delegacije MMF-a i Vlade Srbije, kako prenose mediji, dogovorile su se o budžetu za iduću godinu.

Prema tom dogovoru, neće biti povećanja PDV-a, a iduće godine minus u budžetu trebalo bi da bude četiri odsto, za pola procenta manje nego ove.

Zvanični pregovori Srbije i MMF-a o drugoj i trećoj reviziji kreditnog stend-baj aranžmana od 2,9 milijardi dolara, počeli su 26. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija sprema nov penzioni sistem

Izvor: B92, 31.Okt.2009

Beograd -- Srbija neće odustati od predloga reformi penzionog sistema, koji će biti pripremljen do 30. decembra, kažu u kabinetu potpredsednika Vlade Jovana Krkobabića...Bez obzira na različita tumačenja, prema kojima konačan dogovor Vlade Srbije sa MMF-om zavisi od spremnosti Srbije da reformiše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.