Nova Srbija traži ostavke ministara

Izvor: RTS, 28.Dec.2010, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srbija traži ostavke ministara

Vlada izbegava da preuzme odgovornost za eksploziju u fabrici "Sloboda" u Čačku, izjavila potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski i zatražila ostavku ministra Dragana Šutanovca. Nova Srbija traži i ostavke ministra Mlađana Dinkića i Olvera Dulića.

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da ta stranka očekuje da pojedini ministri u Vladi podnesu ostavke, pre svega ministar odbrane Dragan Šutanovac, ministar ekologije i životne sredine Oliver >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dulić, kao i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

"Mi očekujemo da Dragan Šutanovac podnese ostavku, povodom eksplozije u Čačku", naglasila je Dubravka Filipovski na konferenciji za novinare.

Filipovski smatra da Vlada izbegava da preuzme odgovornost za eksploziju u fabrici "Sloboda" u Čačku i napominje da je čista slučajnost to što u eksploziji nije bilo ljudskih žrtava.

"Vlast je dužna da građanima kaže istinu, ministar bi morao da preuzme odgovornost", rekla je Dubravka Filipovski, koja zahteva od Vlade da objavi koje su mere preduzete u fabrici u Čačku.

Potpredsednica je ukazala da je i ranije bilo sličnih slučajeva u fabrikama, podsećajući na eksploziju u fabrici "Prvi partizan", kada je na barutnom odeljenju sedmoro radnika izgubilo život, a 13 povređeno.

"Tražimo odgovornost ministra Šutanovca i za loše stanje u kasarnama, za činjenicu da su pokradeni mnogi tenkovi", napomenula je Dubravka Filipovski.

Prema njenim rečima, u fabrikama za proizvodnju vojne opreme rade radnici bez obuke i zaštite, dok radnici u firmama za izvoz oružja imaju enormne plate.

Dubravka Filipovski poručila je da je vreme da i Oliver Dulić podnese ostavku, jer se ne bavi oblastima koje su njegova struka.

Sa druge strane, Filipovski je neuspeli potez Mlađana Dinkića sa besplatnim akcijama ocenila kao "sumrak srpske političke scene".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.