Norveška pomogla Srbiju sa 7,14 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2011, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška pomogla Srbiju sa 7,14 miliona evra

BEOGRAD -

Norveška je donirala Srbiji 7,14 miliona evra za različite projekte, navodi se u Memorandumu o razumevanju koji je potpisan danas u Vladi Srbije.

Memorandum su potpisali potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i ambasador Norveške u Beogradu Nils Ragnar Kamsvag.

Đelić je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja Memoranduma rekao da je 1,9 miliona evra namenjeno za unapređenje pravosudne infrastrukture, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fokusom na maloletničko pravosuđe.

Skoro milion evra namenjeno je za čišćenje zemljište od zaostalih kasetnih bombi, a jedan deo za osnivanje centra za upravljanje životnom sredinom i druge projekte, kazao je Đelić.

Prema Đelićevim rečima, Norveška je od 2000. godine bespovratno pomogla Srbiju sa 216 miliona evra. On je poručio Norvežanima da građani Srbije prepoznaju njihov napor za ostvarivanje evropskih integracija Srbije.

Norveški ambasador je rekao da ta zemlje planira da donira Srbiji ukupno 13 miliona evra u ovoj godini, a da je prošle godine poklonila oko 16 miliona.

Kamsvag je rekao da dugoročnu pomoć Norveška planira da ulaže za srpsko pravosuđe sa fokusom na antikorupcijska tela, Zaštitnika građana i Državnu revizorsku instituciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.