Nismo tražili privođenje Mirande

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nismo tražili privođenje Mirande"

Tanjug -- SAD nisu tražile od britanskih vlasti da ispitaju Dejvida Mirandu, partnera novinara Glena Grinvalda, saopštila je danas Bela kuća.

Britanski zvaničnici su obavestili američke kolege pre nego što su privele Mirandu da će to učiniti, ali SAD to nisu tražile, tvrdi Bela kuća, a prenosi Rojters.

Tu odluku su oni (Britanci) sami doneli", izjavio je na brifingu Džoš Ernest, portparol Bele kuće.

On nije rekao koliko unapred su Britanci obavestili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD o nameri da zadrže Mirandu.

Britanske vlasti, na osnovu zakona o terorizmu, držale su juče gotovo devet sati na aerodromu "Hitrou" Dejvida Mirandu, bračnog partnera novinara Glena Grinvalda, koji je dobijao informacije od Edvarda Snoudena o američkoj Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA).

Podestimo, Grinvald se povodom ovog incidenta oglasio rekavši da će još agresivnije pisati o informacijama koje mu je dostavio Snouden.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela kuća: Nismo tražili da Britanci ispitaju Mirandu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Avg.2013

Sjedinjene Američke Države nisu tražile od britanskih vlasti da ispitaju Dejvida Mirandu, partnera Glena Grinvolda, novinara koji je prvi objavio informacije koje je otkrio američki "uzbunjivač" Edvard Snouden, saopštila je u ponedeljak Bela kuća. Britanski zvaničnici su obavestile američke...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Policija UK: Samo štitimo bezbednost

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Avg.2013, 17:41

Britanska vlada saopštila je povodom slučaja partnera novinara Gardijana koji je pre dva dana zadržan na aerodromu u Londonu, da vlasti imaju dužnost da štite javnost i nacionalnu bezbednost. Policija se pozvala na sporni zakon o borbi protiv terorizma da bi zadržala Davida Mirandu, partnera...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.