Nije postojala potreba da javnost zna za epidemiju VIDEO

Izvor: B92, 31.Okt.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije postojala potreba da javnost zna za epidemiju" VIDEO

Direktorka Klinike za nefrologiju niškog Kliničkog centra Branka Mitić govorila je za Prvu televiziju o slučaju epidemije hepatitisa C u toj ustanovi.

Ovakav slučaj je prijavljen tek u ponedeljak, iako je epidemija proglašena još 27. juna.

"Nije postojala potreba da se objavi medijima i javnosti da postoji epidemija pojave virusa hepatitisa C jer to nije infekcija koja se širi kapljično", navela je Mitićeva.

Dodala je i da su pojavom prvih pacijenata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzete pere, kao i da oni nisu oboleli, već da su bili u kontaktu sa virusom.

"Epidemija je proglašena 27. juna, urađena je prostorna i personalna separacija, pacijenti su bili izdvojeni... Nismo hteli da se širi panika u javnosti. Nema zaraze u ovom momentu, oni koji su oboleli su zbrinuti", navela je Mitićeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lončar: Ispitujemo razloge obolevanja od hepatitisa C u Nišu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2018

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da su preduzete sve mere i da je toku ispitivanja kako je na Klinici za nefrologije u Nišu od hepatisa C obolelo 25 pacijenta...On je novinarima u Beogradu rekao da se proveravaju svi zaposleni i da su zamenjeni svi aparati...Kako je istakao,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.