Nezavisno Kosovo pretnja bezbednosti

Izvor: RTS, 08.Feb.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezavisno Kosovo pretnja bezbednosti

Državni sekretar Ministarstva odbrane ocenio da je najveća pretnja bezbednosti Srbije protivpravno i jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova. Dušan Spasojević očekuje da će Vlada Srbije do kraja februara usvojiti strategiju nacionalne bezbednosti.

Najveća pretnja bezbednosti Srbije je protivpravno i jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije, rekao je državni sekretar Ministarstva odbrane Dušan Spasojević u intervjuu "Politici". 

"Nametanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jednostranog rešenja može da učini da to područje postane dugotrajni faktor nestabilnosti u regionu", kaže Spasojević.

Kao nacionalne interese Srbije naveo je očuvanje suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalne celovitosti države, kao i očuvanje unutrašnje stabilnosti, vladavine prava, zatim razvoj demokratije, integracija u Evropsku uniju, zaštita života i imovine građana i ekonomski razvoj.

Spasojević očekuje da će Vlada Srbije do kraja februara usvojiti strategiju nacionalne bezbednosti, kao i da će ona odmah zatim biti dostavljena Skupštini Srbije.

Na pitanje o primedbama na Nacrt strategije nacionalne bezbednosti Srbije, Spasojević je rekao da se "jedna vrsta primedbi odnosi na ulogu manjinskih zajednica u sistemu bezbednosti, a druga na odnos prema NATO".

Spasojević je rekao da Ministarstvo odbrane nastoji da svi građani, a samim tim i pripadnici manjinskih zajednica u skladu sa zakonom budu uključeni u sistem nacionalne bezbednosti. 

Spasojević je naveo i da je članstvo Srbije u NATO "pre svega, političko pitanje".

"U vojno-politički savez ili ako hoćete u političko-vojni savez kakav je Organizacija severnoatlanskog pakta ulazi ili ne ulazi država Srbija, a ne samo naša vojska", rekao je Spasojević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo ključno pitanje bezbednosti

Izvor: B92, 08.Feb.2009

Beograd -- Državni sekretar Ministarstva odbrane Dušan Spasojević ocenio da je najveća pretnja bezbednosti Srbije protivpravno proglašenje nezavisnosti Kosova... "Nametanje jednostranog rešenja može da učini da to područje postane dugotrajni faktor nestabilnosti u regionu", rekao je on u intervjuu...

Nastavak na B92...

Spasojević: Od svih pitanja bezbednosti, Kosovo je najvažnije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2009

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva odbrane Dušan Spasojević izjavio je da je najveća pretnja bezbednosti Srbije protivpravno i jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i Metohije..."Nametanje jednostranog rešenja može da učini da to područje postane dugotrajni faktor nestabilnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.