Nasufović čestitao vernicima početak Ramazana

Izvor: B92, 05.Maj.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasufović čestitao vernicima početak Ramazana

Beograd -- Reis islamske zajednice Srbije Sead Nasufović čestitao je danas vernicima islamske veroispovesti Ramazan i pozvao ih da otvore svoja srca za prijem Kurana.

On je to rekao na konferenciji za novinare u Beogradu povodom početka islamskog meseca posta, za koji vernici islamske veroispovesti veruju da je mesec u kome je "božja milost izbavila čovečanstvo dajući mu Kuran onda kada je čovečanstvo bilo na rubu propasti".

Istovremeno, Nasufović je vernicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uputio dve molbe za nastupajući Ramazan - prvu u kojoj ih je zamolio da čuvaju svoje vreme i drugu u kojoj ih je zamolio da čuvaju sebe i svoje porodice.

"Savremeni način života vrlo uspešno i vrlo lukavo odvaja čoveka od porodice, čini ga usamljenikom i pored roditelja, bračnog druga, dece, prijatelja i komšija. Nikada ne zaboravimo božju zakletvu, svaki je čovek na gubitku osim onih koji veruju i onih koja dobra dela čine i onih koji jedni drugima preporučuju istinu i koji jedni drugima preporučuju strpljenje", poručio je reis.

On je kazao i da je ramazan "blagosloven i odabran mesec" u kome se otvaraju vrata raja, a zatvaraju vrata pakla.

"Ramazanski dani i noći su posebni i čiji se sati i minuti nikakvim zlatom i srebrom ne mogu vrednovati", rekao je Nasufović.

Večeras za vernike islamske veroispovesti počinje mesec posta i trajaće 29 dana. Prvi dan posta je 6. maj, a Ramazanski bajram je 4. juna 2019. godine, odnosno 1440. hidžretske godine. Kako je Nasufović rekao, prvih 10 dana ramazana su u znaku "spuštanja božanske milosti na zemlju", redina ramazana je "oprost od greha", a njegov je kraj je, istakao je, "u znaku oslobađanja od paklene vatre".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.