Nacistički pozdrav usred Evropske unije VIDEO

Izvor: B92, 17.Feb.2022, 13:09

Nacistički pozdrav usred Evropske unije VIDEO

Bugarski poslanik Angel Džambaski nacistički se pozdravio tokom debate o presudi Evropskog suda u kojoj se kritikuje vladavina prava u Mađarskoj i Poljskoj.

"Renesansna" poslanička grupa italijanskog poslanika u Evropskom parlamentu Sandra Gozija osudila je Džambaskijevo ponašanje i zatražila od predsednika Evropskog parlamenta Metsole da preduzme mere.

Braneći vladavinu prava u Evropskom parlamentu Sandra Gozija je vređao evropski poslanik Džambaski, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je napustio salu uz skandalozni nacistički pozdrav.

"Sandro, imate našu punu podršku. Pozivamo gospođu Metsolu, predsednicu EP-a, da preduzme akciju", napisala je na Tviteru poslanička grupa "Renesansa".

Džambaski je ranije napao svoje kolege u Evropskom parlamentu i branio vladajuće partije u Poljskoj i Mađarskoj, pre nego što je "pozdravio" potpredsednicu EP-a Pinu Pijerno, koja je u to vreme predsedavala plenarnoj sednici.

"Nikada se nećemo složiti sa vašom agendom, agendom svih onih koji žele da unište Evropu pretvarajući je u nešto drugo. Živeo Fides, Kačinjski, Bugarska", rekao je Džambaski.

Kasnije je na Tviteru Džambaski nazvao presudu Evropskog suda pravde groznom.

Pina Pijerno je ubrzo nakon toga tvitovala da je odmah osudila čin Džambaskog i zahtevala da on bude kažnjen.

Evropski parlament je živi spomenik demokratiji protiv varvarstva nacifašizma, napisala je ona.

Manfred Veber, predsedavajući EPP-a, najveće grupe u Evropskom parlamentu, takođe je pozvao na sankcije za Džambaskog.

"U ime EPP grupe osuđujemo ovo najoštrije moguće. To je suprotno od onoga za šta se zalaže Evropski parlament i mi pozivamo na hitne sankcije", pisao je na Tviteru Veber.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NACISTIČKI POZDRAV USRED EVROPSKE UNIJE: Ovako je bugarski poslanik pozdravio potpredsednicu Evropskog parlamenta VIDEO

Izvor: Kurir, 17.Feb.2022

Bugarski poslanik Angel Džambazki uputio je u Evropskom parlamentu nacistički pozdrav tokom debate o presudi Evropskog suda u kojoj se kritikuje vladavina prava u Mađarskoj i Poljskoj.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.