NUNS i NDNV: Ko su vlasnici Politike?

Izvor: N1 televizija, 05.Jul.2016, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i NDNV: Ko su vlasnici Politike?

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine, povodom ostavke glavne i odgovorne urednice Politike Ljiljane Smajlović, naglašavaju da je veoma važno da uređivačka i upravljačka funkcija u medijima budu razdvojene.

“Ključna odrednica pri vođenju uređivačke politike treba da bude javni interes”, napominje se u saopštenju, dok su urednici dužni da brane taj interes. Prema oceni ovih udruženja, u slučaju lista Politika situacija je dodatno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << otežana činjenicom da vlasnička struktura nije transparentna.

“Zbog toga javnost u ovom trenutku ne zna koje su to grupe ili centri moći koji su, sudeći prema obrazloženju ostavke koju je podnela Ljiljana Smajlović, vršili pritisak na uredništvo”, ukazuju NUNS i NDNV.

U saopštenju se podseća da su NUNS i NDNV i ranije tražili da se objave tačni podaci o vlasništvu u Politici i Večernjim novostima, kao i da se stave na uvid podaci o poslovanju tih novinskih kuća, budući da je država u njima i dalje vlasnik značajnog dela kapitala.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NUNS i NDNV: Javnost mora da zna ko su vlasnici "Politike"

Izvor: RTS, 05.Jul.2016

Povodom ostavke glavne i odgovorne urednice "Politike" Ljiljane Smajlović, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine su saopštili da je veoma važno da uređivačka i upravljačka funkcija u medijima budu razdvojene. ...

Nastavak na RTS...

NUNS i NDNV: Ko su vlasnici "Politike"?

Izvor: OkRadio.rs, 05.Jul.2016

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine, povodom ostavke glavne i odgovorne urednice Politike Ljiljane Smajlović, naglašavaju da je veoma važno da uređivačka i upravljačka funkcija u medijima budu razdvojene. “Ključna odrednica pri vođenju uređivačke...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.