NATO protiv stvaranja vojske Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2013, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO protiv stvaranja vojske Kosova

Severnoatlanska alijansa nije saglasna da Kosovo dobije svoju vojsku, rekli su za dnevnik Koha ditore neimenovani zvaničnici NATO-a. I pored najava Prištine da Kosovo ove godine namerava da transformiše BSK u Vojsku Kosova, NATO zvaničnici navode da to nije moguće.

NATO želi da se povuče sa Kosova, ali još nije vreme za vojsku Kosova  

"Kosovo može da odluči da Bezbednosne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << snage (BSK) tranformise u Vojsku Kosova, ali takav se korak nimalo ne bi svideo NATO zvaničnicima. Budući status BSK je nejasan i ostaje tema rasprava unutar NATO-a", rekao je taj zvaničnik.

 

Četiri od 27 država članica NATO-a koje ne priznaju Kosovo kao nezavisnu zemlju - Grčka, Španija, Rumunija i Slovačka ne žele da Kosovo dobije svoju vojsku. Zvaničnik NATO-a je rekao da i oni traže put izlaska jer večno ne mogu ostati na Kosovu, međutim ističe da za ovu godinu najavljena transformacija BSK u Vojsku Kosova nije moguća, bez ozbira na izjave visokih zvaničnika Kosova, među kojima je najglasniji ministar BSK Agim Čeku.

 

Izvor dnevnika kaže da u NATO-u veruju da institucije Kosova neće preuzeti rizik da transformišu BSK u vojsku bez saglasnosti NATO-a i da veruje da će ostati i dalje, kao i do sada kooperativne u saradnji sa NATO-om.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Tačijeva tema za Dačića

Izvor: Press, 09.Feb.2013

Pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, Di prese piše da su Sjedinjene Američke Države (SAD) pojačale pritisak na Beograd u vezi sa severom Kosova i zahtevali rešavanje problema srpskih paralelnih struktura u što kraćem roku, jer su SAD "zainteresovane da pitanje severa zatvore ove...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.