NATO ima plan: 41.000 vojnika marširaće tik pored Rusije

Izvor: B92, 11.Sep.2023, 09:57

NATO ima plan: 41.000 vojnika marširaće tik pored Rusije

Članice NATO-a planiraju da sledeće godine održe najveće vojne vežbe od vremena Hladnog rata, objavio je "Fajnenšel tajms".

"NATO se sprema da sledeće godine, uz učešće združene komande, održi najveće vežbe od vremena Hladnog rata, okupljajući više od 40.000 vojnika za uvežbavanje odbijanja ruskog napada na jednu od članica Alijanse", prenosi to izdanje.

U članku se ističe da će se vežbe održati pod nazivom "Snažni zaštitnik" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i trebalo bi da počnu sledećeg proleća na teritoriji Nemačke, Poljske i baltičkih zemalja.

Planirano je da u okviru ovih vežbi bude sprovedeno od 500 do 700 zadataka za izvršavanje vazdušnih borbi, a učestvovaće više od 50 brodova i oko 41.000 vojnika.

Očekuje se da će na vežbama učestvovati Švedska, čiji zahtev za stupanje u NATO još uvek nisu konačno odobrile Turska ni Mađarska. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije da niko ne želi sukob Rusije i NATO. Ali, ako to neko poželi, mi smo spremni, poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbrana od ruske invazije: NATO priprema najveću vojnu vežbu od Hladnog rata

Izvor: Danas, 11.Sep.2023

NATO je u okviru priprema za najveću zajedničku vojnu vežbu od Hladnog rata, koja će biti održana naredne godine, okupio preko 40.000 vojnika koji će vežbati kako bi alijansa pokušala da se odbrani od ruske agresije protiv jedne od svojih članica.

Nastavak na Danas...

"Vežbaće odbijanje ruskog napada": NATO planira najveće vojne manevre od Hladnog rata, očekuje se i učešće Švedske

Izvor: Blic, 11.Sep.2023

Članice NATO planiraju da sledeće godine održe najveće vojne vežbe od Hladnog rata, piše danas list "Fajnenšel tajms".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.