Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2021, 09:30

NASA "Vojadžer" uhvatio "brujanje" izvan Sunčevog sistema

Veteran među svemirskim letjelicama i čovjekovom rukom napravljen objekat koji se najviše udaljio od nas, čuveni "Vojadžer 1" u prostoru izvan Sunčevog sistema uočio je i snimio zvuke. Uzrok niskofrekventnog brujanja za sada nije poznat, ali se pretpostavlja da potiče od plazme ili međuzvjezdanih gasova.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vojadžer zabeležio buku izvan Sunčanog sistema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021

NASA letelica "Vojadžer 1", najudaljeniji objekat u svemiru koji je čovek ikada stvorio, uočio je zvuke u prostoru izvan Sunčevog sistema i snimio ih...Jedan je od dva svemirska broda koja su lansirana pre čak 44 godine, "Vojadžer 1" je 2012. godine ušao u međuzvezdani prostor, čime je postao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.