Mljet i Pelješac zatrpani otpadom

Izvor: RTS, 21.Nov.2010, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mljet i Pelješac zatrpani otpadom

Područja ostrva Mljet i poluostrva Pelješac zatrpana ogromnim količinama smeća za koje se sumnja da je najverovatnije došlo iz Albanije.

Velika količina smeća, uginulih životinja i bolnički otpad zagadili su obale poluostrva Pelješac i ostrva Mljet, prenosi hrvatski portal index.hr.

Radi se o stotinama kvadratnih kilometara smeća na površini mora, navodi portal, iznoseći pretpostavku da je najveći deo otpada, do obala južnodalmatinskih ostrva i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pelješca, došao iz Albanije, pošto su natpisi na nasukanoj ambalaži mahom na albanskom jeziku.

Meštani Pelješca koji su zatekli plaže zatrpane smećem i otpadom, nadaju se državnoj pomoći u čišćenju plaža, ali i da će se otkriti poreklo smeća koje svake godine u sve većoj količini zatrpava Mljetsku akvatoriju, navodi index.hr.

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje potvrdili postojanje prijava o velikoj količini smeća koje se sakuplja oko Pelješca.

"Kantonalni centar u Dubrovniku ima dojavu količini smeća kod ostrva Pelješca, tačnije kod mesta Trstenik. O tome je obaveštena Lučka dubrovačka kapetanija. Očekuje se izveštaj o stanju na terenu Lučke kapetanije", rekao je Mario Selnik iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Odluku o daljim aktivnostima nadležni će doneti nakon što dobiju izveštaj o stanju na terenu, rekao je Selnik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obale Mljeta i Pelješca zatrpane otpadom

Izvor: Blic, 21.Nov.2010

Velika količina smeća, lešine uginulih životinja i otpad iz bolnica zagadile su obale poluostrva Pelješac i ostrva Mljet na Jadranu, prenosi danas hrvatski portal Indeks...Radi se o stotinama kvadratnih kilometara smeća na površini mora, navodi portal, koji iznosi i pretpostavku da je najveći...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.