Mjanmarske snage ubile više od 80 ljudi

Izvor: Beta, 10.Apr.2021, 23:14

Mjanmarske snage ubile više od 80 ljudi

Najmanje 82 osobe su ubijene u jednom danu u sukobima mjanmarskih snaga bezbednosti i demonstranata, navodi se u današnjim izveštajima lokalnih nezavisnih medija i organizacije koja vodi evidenciju o žrtvama od vojnog udara u februaru.Broj ubijenih u gradu Bago u petak je najveći za jedan dan od 14. marta, kada su vojska i policija ubile preko 100 ljudi u Jangonu.Bilansi koje iznosi nevladina organizacija Udruženje za pomoć političkim zatvorenicima se uglavnom smatraju kredibilnim.Ta grupa je navela da se očekuje da broj mrtvih u Bagu bude još veći, pošto stižu nove informacije i potvrde.Vojska je 1. februara izvela puč i svrgnula demokratski izabranu vladu Aung San Su Ći.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izveštaji: U Mjanmaru ubijeno više od 80 demonstranata

Izvor: VOA, 11.Apr.2021, 00:33

Snage bezbednosti Mjanmara ubile su više od 80 demonstranata protiv vojne hunte u četvrtak i petak, prema izveštajima objavljenim u subotu, dok su aktivisti koji traže povratak civilne vlade koja je smenjena u puču, ponovo izašli na ulice na jugoistoku zemlje. Medij "Mjanmar sada" (Myanmar Now)...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.