Mitropolija: Prekinuti sudske procese protiv sveštenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2020, 18:01

Mitropolija: Prekinuti sudske procese protiv sveštenika

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) zahteva od vlasti u Podgorici da se prestane sa selektivnom i diskriminatorskom primenom zakona i propisa i da se momentalno prekinu sudski procesi koji se vode protiv Vladike Joanikija, sveštenstva i naroda,

U saopštenju Mitropolije ocenjuje se da su ovi postupci poljuljali i onako slabo poverenje između države i crkve, narušeno izglasavanjem Zakona o slobodi veroispovesti i produbili podele i sveopštu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krizu u društvu, potvrđujući da u Crnoj Gori odavno ne važe podjednako zakoni za sve.

Mitropolija je naglasila i da su time ugroženi temelji modernog i demokratskog društva zasnovanog na vladavini prava.

"Ako uzmemo u obzir da smo od 12. maja, kada je utamničen vladika Joanikije sa svojih osam sveštenika, do danas imali na desetine sličnih ili identičnih kršenja propisa NKT-a i da niko nije procesiran ili krivično gonjen, onda je potpuno jasno da su mere koje se propisuju u službi progona Crkve i sprečavanje njene misije“, kaže se u saopštenju MCP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Mere koje vlast propisuje su u službi progona Crkve"

Izvor: B92, 06.Jun.2020

Cetinje -- Mitropolija crnogorsko-primorska SPC zahteva od vlasti u Podgorici da se prestane sa selektivnom i diskriminatorskom primenom zakona i propisa...Mitropolija zahteva i da se momentalno prekinu sudski procesi koji se vode protiv Vladike Joanikija, sveštenstva i naroda...U saopštenju Mitropolije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.