Mislim da još nisu shvatili šta znači predsedavanje EU

Izvor: B92, 29.Dec.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mislim da još nisu shvatili šta znači predsedavanje EU"

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker doveo je u pitanje spremnost Rumunije za političke izazove predsedavanja Evropskom unijom.

On je ipak naveo da je ta zemlja "tehnički dobro pripremljena".

"Mislim da vlada u Bukureštu još nije u potpunosti shvatila šta znači predsedavanje članicama EU", rekao je Junker za današnje izdanje nemačkog lista Velt am zontag.

On je takođe pomenuo i duboke podele u rumunskom političkom životu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da je "jedinstveni front" kod kuće potreban za jačanje jedinstva u Evropi.

Rumunija 1. januara preuzima šestomesečno predsedavanje EU, tako da će imati ulogu u određivanju dnevnog reda Unije, kao i ulogu diplomatskog posrednika među članicama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Junker zabrinut zbog rumunskog predsedavanja EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Dec.2018

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izrazio je danas sumnju u sposobnost Rumunije da vodi predsedavanje Evropskom unijom (EU) od 1. januara, jer to čini prvi put...Premda je zemlja "tehnički dobro pripremljena" da predsedava Unijom, Junker ipak smatra da "vlada u Bukureštu nije u potpunosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.